Ateljén

• Ljudanläggning: 3 trådlösa mikrofoner + 1 mygga
  • Hörselslinga
  • Whiteboard och blädderblock

Ni kan välja att få rummet möblerat och återställt mot betalning.  Annars gäller att både föreningar och externa själva möblerar och återställer rummet till dess standardmöblering.

Standardmöblering (enligt bild) cafésittning 5 grupper med 2 bord i varje, max 25 personer
7 grupper á 6 personer max 42 personer, 8 grupper á 4 personer max 32 personer
U-stittning max 23 personer
Biosittning max 70 personer, stolar i rader utan bord
Skolsittning max 40 personer, stolar och bord i rader med en mittgång

Rabatt ges vid flera bokningstillfällen. Medlemmar i Örebro Föreningsråd får 10% rabatt på lokalhyran. Små föreningar kan kontakta oss angående prisuppgift:

Expedition i Föreningarnas Hus
Tele: 019-18 52 10
info@foreningarnashusorebro.se

Föreningar organisationer inom civilsamhället:
Dag/ em+kväll (08.00-17.00/12.30-21.30) 2250 kr
Halvdag (08.00-12.30/12.30-17.00) 1500 kr
Kväll (17.00-21.30) 1500 kr
Dag+ kväll (08.00-21.30) 3250 kr
Påbörjad timme (08.00-21.30) 600 kr

Externa:
Dag/em+kväll (08.00-17.00/12.30-21.30) 3750 kr
Halvdag (08.00-12.30/12.30-17.00) 2500 kr
Kväll (17.00-21.30) 2500 kr
Dag+ kväll (08.00-21.30) 5625 kr
Påbörjad timme (08.00-21.30) 1000 kr

Dator  ingår inte som utrustning i mötesrummen.
Whiteboard pennor ingår.
Wifi Inloggning till trådlöst nätverk, ForeningarnasHus, lösenord: 019185210.
Adapterkonverterare för VGA-HDMI samt mac  går att kvittera ut i expeditionen.

För att boka/avboka lokalen mejla info@foreningarnashusorebro.se eller ring
019-185210. Vid avbokning senare än 7 dagar före bokat datum debiteras delar av eller hela beloppet.

Om ert möte börjar efter klockan 19.00 (måndag-torsdag), efter 15.00 (fredagar) eller på röda dagar behöver mötesansvarige komma in till Föreningarnas Hus under våra öppettider för att få nyckel till rummet, instruktioner och låna låskort till bakre utgången. Sena deltagare kan använda ringklockan som sitter vid bakre utgången. Denna låter i området kring caféet. Mer utförlig information om detta framgår i mejlet som kommer efter att ni har bokat.

Alla nycklar skall återlämnas senast tre vardagar efter bokning, annars skickas faktura på 3000 kr. Låskort skall återlämnas senast tre vardagar efter bokning, annars skickas faktura på 100 kr. Detta gäller om inte annat uttryckligt är överenskommit.

Efter bokning lämna nyckel och låskort i gröna postlådan som sitter på väggen vid bakre entrén. Vid utpasseringen, tryck på nyckelsymbolknappen för att öppna dörren och se noga till att den går i lås.

Fika
Fika gärna i caféet men var för övrigt i den lokal ni bokat (såvida ni inte kommit överens om annat med husvärdarna). Husets Café tar gärna emot fikabeställningar, ring 070-798 64 74 eller mejla cafe@foreningarnashusorebro.se. Avbokning av fikabeställningar görs direkt till caféet.

Pentry finns i cafélokalen om ni vill göra eget fika. Där finns både kyl, kaffekokare, termosar och porslin mm men inte kaffefilter.  Använd bara vattenkokaren i Cafélokalen, annars går proppen. Skall ni bli många deltagare tag med engångsartiklar i reserv.

Ni ansvarar för att lämna lokalen i gott skick, dvs torka av borden och möblera enligt standard.

Torka av borden och återställ möblering till standard. Eventuell sopa golvet. Sudda whiteboarden, ta med allt ert material och källsortera eventuella sopor i pentryt. Då sopsäcken är full ska den tas ut till soprummet. En ny sopsäck finns i pentryt. Större mängder sopor skall källsorteras i soprummet som finns i tunneln ut mot gatan. Nyckeln till lokalen går dit. Städmaterial finns i vita skåpet mittemot toaletterna i caféet.

För  extra städning och eventuellt återställande av lokalen till standardmöblering debiteras 300 kr påbörjad timme. Kostnad för skadegörelse på lokalen eller på inventarier debiteras faktisk kostnad.

Toaletter finns två stycken i cafélokalen som alltid är öppna.  Nyckeln till möteslokalen går även till toaletterna vid stora entrén och handikapptoaletten som alltid är öppen kväll och helg.

Om brandlarmet ljuder, med en ihållande hög ringsignal, ta er till närmsta utrymningsväg. De är grönmarkerade med pilar på utrymningsplanen.

Ta er därefter till återsamlingsplatsen i hörnet av Slottsgatan/Fredsgatan och vänta där tills ni får besked från räddningstjänsten eller utrymningsledare innan ni går tillbaka till huset.