Instruktioner för installation av drivrutiner för skrivaren

Installation av drivrutiner till skrivaren i Föreningarnas hus.

Denna instruktion beskriver hur man installerar skrivaren Toshiba e-studio 5055 CSE i Windows 10.

För att kunna göra det är det bra att ha denna instruktion och USB-minne med drivrutinen TOSHIBA_e-STUDIO_Universal_Printer_Driver till hands.

USB-minne med denna installationsanvisning och senaste drivrutinen finns att låna på expeditionen på Föreningarnas hus. Kom ihåg att återlämna den efter installationen. J

1. Du börjar med att trycka på Startknappen i nedre vänstra hörnet (ser ut som en Windowssymbol).
  2. Sedan väljer du Inställningar.
  3. Välj
  4. Välj Lägg till skrivare eller skannrar.
  5. Klicka på Skrivaren finns inte med på listan.
  6. Klicka i Lägg till en skrivare med TCP/IP-adress eller värdnamn i dialogrutan Lägg till skrivare. Klicka på Nästa.
  7. Nu ska du fylla i dialogrutan Lägg till skrivare enligt nedanstående bild.

1. Välj sedan Disk finns ���
  2. Välj Bläddra. Sedan går du till katalogen TOSHIBA_e-STUDIO_Universal_Printer_Driver\64-bit och ser till att filen eSf6u är vald.

1. Klicka på Öppna och sedan OK i dialogrutan Installera från Disk.
  2. Markera sedan skrivaren Toshiba Universal Printer.
  3. Tryck Nästa.
  4. Tryck Nästa och då ska installationen av skrivaren påbörjas.
  5. Välj Dela inte ut den här skrivaren.
  6. Tryck Slutför.

Nu är skrivaren ansluten. Men för att förenkla och göra utskrifterna så ekonomiskt som möjligt så bör du göra följande inställningar också. De inställningar som behöver göras är för dubbelsidig utskrift, Svartvit utskrift och avdelningskoden.  Dubbelsidig utskrift är redan förvalt.

1. H��gerklicka på Startknappen och välj
  2. Se till att Kontrollpanelen visar stora ikoner och v��lj Enheter och skrivare.
  3. Bland skrivarna ska du hitta Toshiba-skrivaren. Högerklicka på skrivaren och välj Egenskaper för skrivare.
  4. Välj fliken
  5. Tryck på knappen Standardvärden…
  6. På Grundmenyn ska du välja Svart och Vitt under Färg: (Standardalternativet blir då alltid Svartvit utskrift, men man kan välja Färgutskrift de gånger man behöver på utskriftsalternativ i alla program. Färgutskrifter är dubbelt så dyra.)
  7. Välj fliken Här ska du ange Användarkod. Användarkod har ni fått från Föreningsrådet, det är samma femsiffriga kod son ni använder vid kopiering.
  8. Välj
  9. Välj OK igen i n��sta dialogruta.

Nu är installationen klar! J